INTRACLIMA
Gezond wonen en gezond werken

Ozon desinfectie

Ozon, ook wel O3 is een natuurlijk gas welke vrij komt bij uv-straling en elektrische ontlading. Door de oxiderende werking is ozon bijzonder effectief gebleken ter bestrijding van schimmels, gisten, virussen en bacteriën. Omdat ozon een gas is kan het de volledige ruimtelucht en alle oppervlakten behandelen, ook op plaatsen waar u met doekjes, nevel of spray niet bij kan komen. Micro-organismen zijn vernietigd na korte blootstelling aan ozon en de ozon breekt snel af tot zuurstof. 
Desinfectie met ozon is o.a. mogelijk in voertuigen, kantoorgebouwen, scholen, ziekenhuizen, magazijnen, ruimten waar voedsel wordt geproduceerd en woonverblijven.

Door de inzet van onze ozon desinfectie dragen we bij aan een schone werkomgeving, een schone werkomgeving resulteert in minder risico op ziekteverzuim en hogere productiviteit. We nemen desinfectie van uw personeel uit handen zodat zij zich kunnen richten op hun kerntaken.


Ozon en virussen

Door de oxiderende werking van ozon kunnen de moleculen de eiwitmantel van virussen aantasten en het virus uitschakelen. Onderzoeken tonen aan dat ozon desinfectie bij een virus zoals SARS COV-2 een dodingspercentage van boven de 99% heeft, dit maakt ozon vele malen effectiever dan traditionele desinfectie methoden.
Offerte aanvragen voor een ozon desinfectie bij u op de werkplek?

Intraclima kan u een vrijblijvende offerte leveren voor desinfectie werkzaamheden op uw werkplek.

E-mail voor vrijblijvend advies of informatie met onze expert.

info@intraclima.nl
U kunt ook direct een bericht achterlaten via ons contactformulier.