INTRACLIMA
Gezond wonen en gezond werken

Schimmel in de kinderkamer

Toen mijn zusje een nieuw huis kocht, had ze al van de buren vernomen dat er ooit een lekkage was geweest in de woning. Het vermoeden dat er iets zat achter de beplating langs een wand van een van de slaapkamers was dan ook wel groot. En inderdaad, toen de beplating eenmaal weg was kwam er schimmel tevoorschijn. Dat wil je natuurlijk liever niet in je nieuwe woning, zeker niet in de kinderkamer. 

Inmiddels weten veel mensen wel dat het ongezond is om schimmel in je huis te hebben. Zomaar een greep uit wat schimmel kan veroorzaken: vermoeidheid, hoofdpijn/ migraine, allergische reacties, longproblemen, klachten die lijken op verkoudheid, huiduitslag en gewrichtspijnen. En dat is nog niet eens alles. Buiten de vele lichamelijke klachten kan het ook nog eens een muffe lucht met zich meebrengen, eventueel aangetast hout kan draagkracht verliezen en het kan zelfs ongedierte aantrekken. En laten we eerlijk wezen, het ziet er ook gewoon vies uit. Zeker als je net je nieuwe huis behangen hebt, zit je niet te wachten op vieze zwarte plekken op je muren.

Ze dachten de schimmel te verhelpen door goed schoon te maken en opnieuw te behangen. Na verloop van tijd krulde het behang echter weer weg omdat de schimmel terug was gekomen. Om van schimmel af te komen is het dan ook belangrijk de juiste oorzaak vast te stellen om zo de schimmel in de toekomst te voorkomen en de juiste manier van bestrijden te gebruiken. Er zijn diverse oorzaken voor schimmel. Vocht is sowieso nodig en daarbij weinig ventilatie, geen afzuiging of bijvoorbeeld een slechte hygiëne kunnen de nodige schimmeldrama veroorzaken. Er zijn verschillende soorten schimmel die je in huis kunt tegenkomen. De bekendste zijn wel de groene en zwarte schimmel maar ook huiszwam en kelderzwam kunnen grote schade aanrichten. 

Mijn zusje zag inmiddels ook wel in dat er een professional aan te pas moest komen omdat ze anders zou blijven behangen. En wie heeft daar nou zin in? Ze besloot  Intraclima langs te laten komen. Er werd eerst een uitgebreide inspectie uitgevoerd. Met speciale apparatuur werd er bekeken hoe gevaarlijk de schimmels waren en hoe verontreinigd haar binnenmilieu was. Zo kon ook de oorzaak worden vastgesteld en kreeg zij advies op maat over het voorkomen van de schimmel in haar huis. De schimmel werd professioneel bestreden en niet geheel onbelangrijk, haar huis werd in de aangetaste ruimtes gedesinfecteerd. Dat laatste wordt nog wel eens vergeten waardoor de schimmel wellicht weg is van de muur maar vervolgens nog in de lucht en op het interieur zit, dat is toch ook niet de bedoeling. 

Herken je deze problemen? Heb je schimmel in huis vastgesteld en krijg je deze zelf niet weg? Heb je last van de genoemde klachten of wil je daar liever niet op wachten? Met verschillende onderzoeken kunnen wij het probleem achterhalen en zien of je gezondheidsrisico’s loopt. Ook in het geval je een woning huurt kan een rapportage van Intraclima bijdragen aan een oplossing.
Bekijk ons binnenmilieu onderzoek voor meer informatie of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Auteur: Wendy


Offerte aanvragen voor een binnenmilieu onderzoek.

Met ons binnenmilieu onderzoek kunnen we door monsters te nemen zien welke schimmels er zich in uw woning bevinden, en of deze in schadelijke hoeveelheden voorkomen. We brengen de oorzaak en omvang in kaart en adviseren en lossen uw schimmel probleem op!

E-mail voor vrijblijvend advies of informatie met onze expert.

info@intraclima.nl
U kunt ook een vraag of bericht achterlaten via ons contactformulier.